Hvalpe hundefoder

No products found which match your selection.

Om Hundefoder til hvalpe

Det er vigtigt, at du giver din hvalp det rigtige foder. Den udvikling og vækst, en hvalp gennemgår i løbet af et år, kan sammenlignes med den udvikling et barn gennemgår på 13 – 14 år. Derfor er hvalpefoder nøje sammensat, så hvalpen får den mest optimale vækst med en sund knogleudvikling.

Du skal være opmærksom på, at hvalpe vokser på forskellige måder alt efter race. Selv indenfor samme race kan de enkelte hvalpe have forskellige vækstrater og, derfor kan det være meget forskelligt fra hund til hund, hvornår den vokser mest.

Har du en hvalp af en af de rigtig store racer for eksempel en Skt. Bernhardshund, er variationerne i deres vækst endnu større. Derfor har hvalpene en øget risiko for udvikling af knogle- og ledproblemer.

Når du skal vælge din hvalps foder, skal du have følgende for øje:

  • Der skal være fokus på, at hvalpens normale udvikling og vækst kan ske naturligt og, at hvalpens almindelige kropsfunktioner fungerer optimalt.
  • Hvalpen skal vokse stille, roligt og kontrolleret, så dens genetiske potentiale udnyttes bedst muligt og uden, at der sker en unormal vækst pga. overfodring. Den skal nok nå at vokse sig stor nok, selvom du fodrer restriktivt. Det vil endda ske på en meget sundere måde.
  • Vælg et foder din hvalp kan lide, så det er en god oplevelse for den at spise. Det skal være et velsmagende foder, men uden du går på kompromis med foderets næringsstoffer. Du skal give din hvalp ro og god tid til at spise.
  • Du har en sund hvalp, hvis den er velproportioneret og slank. Bliver hvalpen overvægtig bliver leddene belastet og risikoen for udviklingsforstyrrelser øges.
  • Din hvalp kan blive overvægtig, hvis du giver den for meget mad i forhold til det, den forbrænder. Vær meget opmærksom på, hvilken fodermængde hvalpen skal have.
  • Hvis du sørger for at give din hund et afbalanceret foder, skal den ikke have vitamin- eller mineraltilskud – specielt ikke kalcium.